Biblioteca Digitală de Informatică "TUDOR SORIN"
Materiale în format electronic pentru profesori şi elevi
Bioinformatica

Editura L&S INFOMAT vă oferă exclusiv în format digital cartea "Bioinformatica".

Autor: prof.dr. Victor MITRANA

Format: digital, ebook
ISBN: 978-973-7658-22-7
206 pagini

      

Descriere
O problemă deosebit de importantă şi fascinantă în informatică, îndeosebi în informatica teoretică, priveşte posibilitatea găsirii unor algoritmi performanţi pentru rezolvarea unor probleme care necesită un timp de calcul care creşte exponenţial în raport cu dimensiunea instanţei problemei, devenind repede prohibitiv. Cartea de faţă propune o posibilă rezolvare care vine dintr-o direcţie surprinzătoare, ingineria genetică. O primă problemă din clasa celor amintite mai sus a fost rezolvată recent prin codificarea informaţiei în secvenţe ADN şi manipularea acestor secvenţe prin metode specifice biologiei moleculare. Provocarea lansată de această descoperire este cu adevărat fantastică: se poate calcula folosind molecule? Va fi "calculatorul molecular" calculatorul secolului următor?

Evoluţia genomului constituie o nouă şi atractivă problematică pentru informaticieni, problematică tratată în paginile ce urmează: complexitatea structurală a limbajului genetic, modelarea sintactică a evoluţiei, algoritmi combinatoriali pentru analiza genomului, etc.

Vezi oferta completă de manuale şcolare şi auxiliare pe site-ul editurii noastre: www.ls-infomat.ro

© Toate drepturile asupra materialelor aparţin exclusiv editurii L&S INFO-MAT. Reproducerea integrală sau parţială a textului din aceaste materiale este posibilă doar cu acordul în scris al editurii L&S INFO-MAT.